Báječná nízkosacharidová příloha ke králíkovi či jinému masu.
Děkujeme Kačce Kolníkové za lákavý recept :)
- 20m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Špenátové bochánky - LC | |
---|---|
mražený špenát listový, řezaný 250 g |
250 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Mražený listový špenát cca půl pytlíku jsem podusila na ghí až se vypařila voda. Do mísy jsem nahrubo nastrouhala 1 mozzarellu, přidala vychladlý špenát, 2 vajíčka, 2 lžičky psyllia,2 PL mandl. mouky, sůl, česnek a vymíchala těstíčko. Nechala chvilku odstát, těsto by mělo být tak akorát ne moc řídké ani moc tuhé, prostě aby drželo tvar
-
Pak jsem rukou udělala koule, dala na plech s pečícím papírem potřený trošku oliváčem.Koule jsem lehce potřela olejem. Pekla jsem v troubě na 190 do upečení cca 15 minut.
Makronutrienty
14%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 679 kJ | 435 kJ |
Kalorická hodnota | 162 kcal | 104 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,43 g
0,572 g |
2,2 g
0,367 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,343 SVJ | 0,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,7 g
5,5 g |
8,16 g
3,52 g |
Bílkoviny | 9,04 g | 5,8 g |
Sůl | 0,688 g | 0,441 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů