Špenátova roláda
Jednoduchá a plná vitamínov.
- 3h
- 20 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Obědy a večeře
- Oslava
- Pečení
- Pečivo
- Primal
- Předkrmy
- Přílohy
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 3 kusy |
sůl | 2 špetky |
špenátový protlak mražený | 450 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
losos uzený | 100 g |
Cottage sýr | 400 g |
česnek | 1 kus |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
červená paprika | 100 g |
Postup přípravy
-
V jednej miske si vyšľaháme bielka so štipkou soli. V druhej zmiešame špenát, žĺtka, korenie a soľ. Bielka zľahka primiešame k špenátovej zmesi kým sa cesto pekne neprepojí. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút na 180 stupňov. Kym sa cesto pečie v miske si zmiešame všetky ingrediencie na plnku. Po upečení dáme papier z cesta dole a opatrne ho zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí už len natrieme plnkou zrolujeme a necháme aspoň 2 hodiny schladiť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů