ŠPENÁTOVÁ ROLÁDA s krémem z čerstvého sýra a červené řepy! Low Carb Recepty
Účastní se soutěže: Voňavé vaření
Špenátová roláda se řadí u našich návštev mezi favority. Je zajímavé, že chutná i dětem, i když špenát jako takový odmítají.
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Na roládu: | |
---|---|
900 g |
900 g |
150 g |
150 g |
2 kusy |
2 kusy |
6 kusů |
6 kusů |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Na náplň: | |
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 150 g |
150 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
2 stroužky |
2 stroužky |
Postup přípravy
-
Zkuste tuto roládu, není náročná na přípravu a možná Vám také zachutná:-)
Nejprve si nakrájíme 2 cibule a orestujeme je na olivovém oleji. Přidáme dvě balení špenátového protlaku, osolíme, opepříme a necháme z něj co nejvíce vydusit všechnu vodu. Můžete špenát ochutit i česnekem. Pak necháme pořádně vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Jednu vařenou červenou řepu nastrouháme najemno a přes sítko z ní vymačkáme co nejvíce vody. Tu si pak můžete schovat třeba do ranního smothie. Rozmícháme tři kostky Lučiny nebo Paloučku se solí, pepřem a zase můžete přidat česnek. Přimícháme červenou řepu .Takto připravenou směs si dáme do lednice.
Do misky si oddělíme 6 žloutků a smícháme s vychlazeným špenátem. Bílky vyšleháme do husta. Dále přidáme 150g strouhaného sýru (eidam,gouda,parmazán) a nakonec přimícháme sníh z bílků. Tuto směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, my jsme pro jistotu ještě papír postříkali olivovým olejem ve spreji. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 20 minut. Po upečení necháme chvilinku zchladnout, přiklopíme druhým pečícím papírem a srolujeme. Takto připravenou roládu necháme vychladnout. Po vychladnutí potřeme připravenou nádivkou z čerstvého sýru a doprostřed nakrájíme hermelín na špalíčky a stočíme . Doporučujeme ještě nechat alespoň dvě hodiny vychladit v lednici, pokud to vydržíte :-) pak nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.
Makronutrienty
17%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 531 kJ | 609 kJ |
Kalorická hodnota | 127 kcal | 146 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,44 g
1,58 g |
3,94 g
1,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,344 SVJ | 0,394 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,48 g
3,01 g |
10,9 g
3,45 g |
Bílkoviny | 7,7 g | 8,83 g |
Sůl | 0,932 g | 1,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů