Špenátová roláda s česnekovou bryndzou
Moc pěkné lowcarb jídlo, že? Děkujeme Janě Kvasnicové za recept!
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Párty
- Pečení
- Předkrmy
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mražený špenát listový, řezaný | 400 g |
špenát, čerstvé listy | 100 g |
mozzarella, měkký sýr | 1 kus |
sýr čedar, cheddar | 80 g |
vajíčka | 2 kusy |
cibule červená | 1 kus |
česnek stroužky | 4 kusy |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
brynza, měkký ovčí sýr | 200 g |
lučina | 50 g |
zakysaná smetana | 3 lžíce |
česnek stroužky | 3 kusy |
kořenicí směs medvědí směs | 1 lžička |
rajčata sušená | 2 g |
Postup přípravy
-
Mražený špenát nechat povolit, čerstvý pokrájet. Osmažit do zlatova cibuli s česnekem, přidat oba špenát, na prudko, aby se co nejvíce vypařila voda..poté nechat vychladnout.
-
V misce rozmixovat 2 vajíčka s nastrouhanou mozzarellou. Vmíchat špenát, najemno nastrouhaný cheddar, lahůdkové droždí, sůl, pepř dle chuti. Na plech rozetřít a péct na 180st cca 30min až zezlátnou okraje. Přesunout na pečící papír, dalším přikrýt, zamotat, nechat trochu zchladnout.
-
Poté natřít čím chcete 🙂 Já jsem si smíchala jednu kostku bryndzy, půl kostky lučiny, pár lžic zakysané smetany, najemno nakrájené 3 stroužky česneku, a koření mix medvědí česnek a sušená rajčata. Zamotat, nechat v ledničce vychladnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů