Špenátová roláda s česnekovou bryndzou

Moc pěkné lowcarb jídlo, že? Děkujeme Janě Kvasnicové za recept!

Špenátová roláda s česnekovou bryndzou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
mražený špenát listový, řezaný 400 g
špenát, čerstvé listy 100 g
mozzarella, měkký sýr 1 kus
sýr čedar, cheddar 80 g
vajíčka 2 kusy
cibule červená 1 kus
česnek stroužky 4 kusy
droždí lahůdkové sušené, tebi 2 lžíce
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
brynza, měkký ovčí sýr 200 g
lučina 50 g
zakysaná smetana 3 lžíce
česnek stroužky 3 kusy
kořenicí směs medvědí směs 1 lžička
rajčata sušená 2 g

Postup přípravy

  1. Mražený špenát nechat povolit, čerstvý pokrájet. Osmažit do zlatova cibuli s česnekem, přidat oba špenát, na prudko, aby se co nejvíce vypařila voda..poté nechat vychladnout.

  2. V misce rozmixovat 2 vajíčka s nastrouhanou mozzarellou. Vmíchat špenát, najemno nastrouhaný cheddar, lahůdkové droždí, sůl, pepř dle chuti. Na plech rozetřít a péct na 180st cca 30min až zezlátnou okraje. Přesunout na pečící papír, dalším přikrýt, zamotat, nechat trochu zchladnout.

  3. Poté natřít čím chcete 🙂 Já jsem si smíchala jednu kostku bryndzy, půl kostky lučiny, pár lžic zakysané smetany, najemno nakrájené 3 stroužky česneku, a koření mix medvědí česnek a sušená rajčata. Zamotat, nechat v ledničce vychladnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů