Špenát se smetanou a sýrem
Recept na opečený špenát.
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mražený špenát listový, řezaný | 250 g |
česnek | 4 stroužky |
olivový olej | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 1 oříšek |
smetana na vaření | 80 ml |
čerstvý krémový sýr | 50 g |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,5 lžičky |
cibule | 0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nadrobno nakrájené stroužky česneku a najemno nasekanou cibuli, dokud nezískají zlatavou barvu. Přidejte kousek másla a nechte ho pomalu rozpustit. Jakmile má česnek zlatavou barvu, přidejte do pánve čerstvý sýr rozmíchaný se smetanou na vaření a špetku muškátového oříšku. Pak přidejte pečlivě umytý a osušený špenát. Špenát zlehka promíchejte se vzniklou směsí, osolte, opepřete podle chuti a ihned stáhněte pánvi z ohně. Podávejte jako přílohu nebo jako lehký oběd či večeři.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů