Špenát se smetanou a sýrem

Jídelní plán

Recept na opečený špenát.

Špenát se smetanou a sýrem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
mražený špenát listový, řezaný 250 g
česnek 4 stroužky
olivový olej 1 lžíce
máslo čerstvé 1 oříšek
smetana na vaření 80 ml
čerstvý krémový sýr 50 g
muškátový ořech mletý 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 0,5 lžičky
cibule 0,5 kusu

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nadrobno nakrájené stroužky česneku a najemno nasekanou cibuli, dokud nezískají zlatavou barvu. Přidejte kousek másla a nechte ho pomalu rozpustit. Jakmile má česnek zlatavou barvu, přidejte do pánve čerstvý sýr rozmíchaný se smetanou na vaření a špetku muškátového oříšku. Pak přidejte pečlivě umytý a osušený špenát. Špenát zlehka promíchejte se vzniklou směsí, osolte, opepřete podle chuti a ihned stáhněte pánvi z ohně. Podávejte jako přílohu nebo jako lehký oběd či večeři.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů