Recept na opečený špenát.
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
mražený špenát listový, řezaný 250 g |
250 g |
4 stroužky |
4 stroužky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 oříšek |
1 oříšek |
80 ml |
80 ml |
50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nadrobno nakrájené stroužky česneku a najemno nasekanou cibuli, dokud nezískají zlatavou barvu.
Přidejte kousek másla a nechte ho pomalu rozpustit.
Jakmile má česnek zlatavou barvu, přidejte do pánve čerstvý sýr rozmíchaný se smetanou na vaření a špetku muškátového oříšku. Pak přidejte pečlivě umytý a osušený špenát.
Špenát zlehka promíchejte se vzniklou směsí, osolte, opepřete podle chuti a ihned stáhněte pánvi z ohně.
Podávejte jako přílohu nebo jako lehký oběd či večeři.
Makronutrienty
24%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 493 kJ | 565 kJ |
Kalorická hodnota | 118 kcal | 135 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,27 g
1,73 g |
4,9 g
1,98 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,427 SVJ | 0,49 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,3 g
4,25 g |
11,8 g
4,87 g |
Bílkoviny | 3,2 g | 3,67 g |
Sůl | 0,793 g | 0,909 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů