Špargľa z holandskou omáčkou - LC

MIMA

V čase chřestu báječné dietní jídlo :)

Špargľa z holandskou omáčkou - LC

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
chřest, výhonky 200 g
sůl 0,5 lžičky
žloutky 2 kusy
sůl 1 špetka
pepř bílý mletý 1 špetka
víno bílé jakostní 6 lžic
máslo čerstvé 2 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Špargľu si očistíme a dáme variť do osolenej vody, varíme cca 5-8minut podľa hrúbky špargle.

  2. Holandská omáčka: 2 žĺtka si posolím, okorenim a pridám 6pl bieleho vína, stále miešam nad parou pokiaľ vajíčka nezhustnú a nevytvorí sa hustá omáčka(treba stále dôkladne miešať,a mierne nad parou môžme občas aj misku odložiť z pary,miešam tak 10-15 minút) Keď je omáčka dostatočne hustá, odložím z pary a vmiešam ešte 2pl rozpusteného masla, už len dochutím citrónovou šťavou a hotovo.

  3. Podávam s cadlubovými bramborami.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů