Špargľa z holandskou omáčkou - LC
V čase chřestu báječné dietní jídlo :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
chřest, výhonky | 200 g |
sůl | 0,5 lžičky |
žloutky | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
víno bílé jakostní | 6 lžic |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Špargľu si očistíme a dáme variť do osolenej vody, varíme cca 5-8minut podľa hrúbky špargle.
-
Holandská omáčka: 2 žĺtka si posolím, okorenim a pridám 6pl bieleho vína, stále miešam nad parou pokiaľ vajíčka nezhustnú a nevytvorí sa hustá omáčka(treba stále dôkladne miešať,a mierne nad parou môžme občas aj misku odložiť z pary,miešam tak 10-15 minút) Keď je omáčka dostatočne hustá, odložím z pary a vmiešam ešte 2pl rozpusteného masla, už len dochutím citrónovou šťavou a hotovo.
-
Podávam s cadlubovými bramborami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů