V čase chřestu báječné dietní jídlo :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Chřest | |
---|---|
200 g |
200 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Omáčka | |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
6 lžic |
6 lžic |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Špargľu si očistíme a dáme variť do osolenej vody, varíme cca 5-8minut podľa hrúbky špargle.
-
Holandská omáčka: 2 žĺtka si posolím, okorenim a pridám 6pl bieleho vína, stále miešam nad parou pokiaľ vajíčka nezhustnú a nevytvorí sa hustá omáčka(treba stále dôkladne miešať,a mierne nad parou môžme občas aj misku odložiť z pary,miešam tak 10-15 minút) Keď je omáčka dostatočne hustá, odložím z pary a vmiešam ešte 2pl rozpusteného masla, už len dochutím citrónovou šťavou a hotovo.
-
Podávam s cadlubovými bramborami.
Makronutrienty
30%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 434 kJ | 1 540 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 368 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,13 g
0,204 g |
14,7 g
0,724 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,413 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,88 g
3,35 g |
24,4 g
11,9 g |
Bílkoviny | 2,93 g | 10,4 g |
Sůl | 1,14 g | 4,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů