Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

Soucitně.cz

Tofu ptáčka si zamilují i odpůrci bílého tofu, neboť se v syté kořeněné omáčce změní k nepoznání. Není uho jako uho.

Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
tofu natural 200 g
cibule 3 kusy
olej řepkový 2 lžíce
kořenicí směs na guláš 3 lžičky
paprika pálivá mletá 1 lžička
bujón zeleninový 1 kus
pepř černý mletý 1 špetka
sojová omáčka 1 lžíce
hořčice plnotučná 2 lžíce
jíška tmavá 10 g
nakládané kyselé okurky 5 kusů

Postup přípravy

  1. Na rozpálený olej dáme cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme za stálého míchání až skoro dohněda (to je důležité pro konečnou chuť). Tofu nakrájíme na kostičky a dáme do misky, pokapeme trochou sojové omáčky (příp. posypeme i trochou černé soli pro vajíčkové aroma) přidáme do hrnce, opepříme a mícháme pár minut. Přidáme 3 lžičky gulášového koření (podle množství lze více) a lžičku pálivé papriky. Za stálého míchání ještě trochu osmažíme, aby tofu nasáklo chuť koření.

  2. Po chvíli zalijeme vodou (ne příliš, raději doléváme postupně podle potřeby), vhodíme kostku bujónu a vaříme 10 minut. Přidáme 1-2 lžičky plnotučné hořčice, zahustíme tmavou jíškou (nebo si opražíme lžici mouky na oleji), nakrájíme kyselé okurky (přepůlené kroužky), vložíme do omáčky a ještě chvíli povaříme. Na závěr ochutnáme a pokud jídlo není dostatečně pikantní, tak dochutíme kořením. Podáváme s dlouhorznnou rýží uvařenou v osolené vodě s půl lžičkou kurkumy a hřebíčkem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů