ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK S JASMÍNOVOU RÝŽÍ

Danula

Účastní se soutěže: Jíme dobře

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK S JASMÍNOVOU RÝŽÍ

Klasický oběd z hovězího masa, oblíbený a efektní:)

Postup přípravy

  1. Hovězí maso očistit a nakrájet na plátky, ty důkladně rozklepat (pomůže potravinová folie), osolit, opepřit, potřít plnotučnou hořčicí a poklást plátky anglické slaniny, polovinou vařeného vejce a sterilované okurky a špalíčkem uzeniny. Zavinout, utáhnout a pevně převázat provázkem nebo nití.

  2. Zprudka orestovat na sádle a naskládat do papiňáku. Do výpeku vsypat cibuli a na kostičky nakrájený špek, pěkně orestovat, zastříknout trochou sojové omáčky a zalít vodou, pěkně ode dna promíchat, nechat odvařit a vlít na ptáčky. Dolít vývarem (tekutiny by mělo být tolik, aby bylo maso téměř potopené). Hrnec uzavřít a nechat vařit cca 45 minut, vypnout a nechat dojít.

  3. Poté maso vyjmout a šťávu přecedit. Do hrnečku si odebrat část tekutiny a nechat ji vychladnout, pak přisypat hladkou mouku a rozkvedlat. Šťávu v hrnci přivést k varu, vlít "záklechtku" a nechat provařit. Dochutit solí a mletým pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte