ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK S JASMÍNOVOU RÝŽÍ
Klasický oběd z hovězího masa, oblíbený a efektní:)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí maso zadní kýta | 800 g |
cibule | 1 kus |
slanina anglická | 50 g |
vývar masový domácí | 200 g |
sůl | 4 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
hořčice plnotučná | 4 lžíce |
nakládané kyselé okurky | 2 kusy |
vajíčka | 2 kusy |
slanina anglická | 8 kusů |
cibule | 0,5 kusu |
párky vídeňské | 200 g |
sádlo | 1 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Hovězí maso očistit a nakrájet na plátky, ty důkladně rozklepat (pomůže potravinová folie), osolit, opepřit, potřít plnotučnou hořčicí a poklást plátky anglické slaniny, polovinou vařeného vejce a sterilované okurky a špalíčkem uzeniny. Zavinout, utáhnout a pevně převázat provázkem nebo nití.
-
Zprudka orestovat na sádle a naskládat do papiňáku. Do výpeku vsypat cibuli a na kostičky nakrájený špek, pěkně orestovat, zastříknout trochou sojové omáčky a zalít vodou, pěkně ode dna promíchat, nechat odvařit a vlít na ptáčky. Dolít vývarem (tekutiny by mělo být tolik, aby bylo maso téměř potopené). Hrnec uzavřít a nechat vařit cca 45 minut, vypnout a nechat dojít.
-
Poté maso vyjmout a šťávu přecedit. Do hrnečku si odebrat část tekutiny a nechat ji vychladnout, pak přisypat hladkou mouku a rozkvedlat. Šťávu v hrnci přivést k varu, vlít "záklechtku" a nechat provařit. Dochutit solí a mletým pepřem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů