ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK S JASMÍNOVOU RÝŽÍ

Danula

Klasický oběd z hovězího masa, oblíbený a efektní:)

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK S JASMÍNOVOU RÝŽÍ

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hovězí maso zadní kýta 800 g
cibule 1 kus
slanina anglická 50 g
vývar masový domácí 200 g
sůl 4 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
hořčice plnotučná 4 lžíce
nakládané kyselé okurky 2 kusy
vajíčka 2 kusy
slanina anglická 8 kusů
cibule 0,5 kusu
párky vídeňské 200 g
sádlo 1 lžíce
hladká mouka pšeničná 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Hovězí maso očistit a nakrájet na plátky, ty důkladně rozklepat (pomůže potravinová folie), osolit, opepřit, potřít plnotučnou hořčicí a poklást plátky anglické slaniny, polovinou vařeného vejce a sterilované okurky a špalíčkem uzeniny. Zavinout, utáhnout a pevně převázat provázkem nebo nití.

  2. Zprudka orestovat na sádle a naskládat do papiňáku. Do výpeku vsypat cibuli a na kostičky nakrájený špek, pěkně orestovat, zastříknout trochou sojové omáčky a zalít vodou, pěkně ode dna promíchat, nechat odvařit a vlít na ptáčky. Dolít vývarem (tekutiny by mělo být tolik, aby bylo maso téměř potopené). Hrnec uzavřít a nechat vařit cca 45 minut, vypnout a nechat dojít.

  3. Poté maso vyjmout a šťávu přecedit. Do hrnečku si odebrat část tekutiny a nechat ji vychladnout, pak přisypat hladkou mouku a rozkvedlat. Šťávu v hrnci přivést k varu, vlít "záklechtku" a nechat provařit. Dochutit solí a mletým pepřem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů