Španělské ptáčky s dýňovým pyré - LC

Laduš

Španělské ptáčky s dýňovým pyré - LC

Oblíbená česká klasika v low carb verzi. :)

Postup přípravy

  1. Maso jsem očistila, nakrájela a naklepala na tenké plátky, které jsem osolila, opepřila a potřela hořčicí. Položila jsem na ně kousek vajíčka, okurky, uzeniny a kapie. Plátky jsem svinula a zajistila špejlemi.

    Na velké pánvi jsem rozpálila sádlo a závitky jsem zprudka orestovala.

  2. Ve větším kastrole jsem na sádle usmažila dozlatova nakrájenou cibuli. Vložila jsem závitky včetně výpeku a zalila vývarem. Přikryla jsem pokličkou a pozvolna dusila. Během dušení jsem občas promíchala a když bylo potřeba, přilila jsem ještě trochu vody.

  3. Když bylo maso měkké, vyjmula jsem ho z kastrolu a šťávu s cibulí jsem promixovala tyčovým mixérem do hladka. Maso jsem vrátila zpět, přidala jsem nakrájená uvařená vejce, uzeninu a okurku a nechala ještě chvíli provařit. Nakonec jsem ještě dochutila solí a pepřem. Po odstavení z plotny jsem v omáčce rozmíchala lžíci másla.

  4. Recept na dýňové pyré najdete v tomto odkazu: https://www.jidelniplan.cz/recepty/kruti-rolada-a-dynove-pyre-lc?filtry=dynove%2Bpyre%3Benergie-na-porci%3A7-16156

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte