Oblíbená česká klasika v low carb verzi. :)
- 2h:30m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ptáčky | |
---|---|
900 g |
900 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
natvrdo uvařená 4 kusy |
4 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 litru |
0,5 litru |
Postup přípravy
-
Maso jsem očistila, nakrájela a naklepala na tenké plátky, které jsem osolila, opepřila a potřela hořčicí. Položila jsem na ně kousek vajíčka, okurky, uzeniny a kapie. Plátky jsem svinula a zajistila špejlemi.
Na velké pánvi jsem rozpálila sádlo a závitky jsem zprudka orestovala.
-
Ve větším kastrole jsem na sádle usmažila dozlatova nakrájenou cibuli. Vložila jsem závitky včetně výpeku a zalila vývarem. Přikryla jsem pokličkou a pozvolna dusila. Během dušení jsem občas promíchala a když bylo potřeba, přilila jsem ještě trochu vody.
-
Když bylo maso měkké, vyjmula jsem ho z kastrolu a šťávu s cibulí jsem promixovala tyčovým mixérem do hladka. Maso jsem vrátila zpět, přidala jsem nakrájená uvařená vejce, uzeninu a okurku a nechala ještě chvíli provařit. Nakonec jsem ještě dochutila solí a pepřem. Po odstavení z plotny jsem v omáčce rozmíchala lžíci másla.
-
Recept na dýňové pyré najdete v tomto odkazu: https://www.jidelniplan.cz/recepty/kruti-rolada-a-dynove-pyre-lc?filtry=dynove%2Bpyre%3Benergie-na-porci%3A7-16156
Makronutrienty
9%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 447 kJ | 1 544 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 369 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,69 g
0,794 g |
5,84 g
2,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,169 SVJ | 0,584 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6 g
2,01 g |
20,7 g
6,93 g |
Bílkoviny | 11,6 g | 40,1 g |
Sůl | 0,831 g | 2,87 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů