Špaldový cuketový chlieb
Cuketa a jedlá z nej zažívajú práve veľký boom :)) Za posledné roky sme si zvykli ju ako strúhanú pridávať najmä do sladkých koláčikov, kde nám môže nahrádzať napríklad také jabĺčka :) Tento rok sa do popredia dostal cuketový chlieb na x rôznych spôsobov. Ja tu mám pre vás recept na tento super vláčny, s prídavkom sušených rajčín a syra, od mojej mamky :)) Vyskúšajte a presvedčte sa sami, aký je dobrý :)
- 1h:15m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 300 g |
hladká mouka špaldová celozrnná | 400 g |
droždí sušené | 1 kus |
vajíčka | 3 kusy |
bílý jogurt smetanový | 150 g |
sýr eidam 45% uzený, | 100 g |
rajčata sušená v oleji | 40 g |
sůl bylinková | 1 lžička |
slunečnicová semínka | 1 hrst |
olivový olej | 100 ml |
Postup přípravy
-
Očistenú cuketu si najprv nahrubo nastrúhame. Dáme ju do sitka odkvapkať - teraz nám cuketa pustí vodu, preto ju necháme tak 20 minút postáť. Následne z nej vytlačíme vodu.
-
Sušené rajčiny nakrájame na malé kúsky a syr nastrúhame. Zmiešame múku a droždie.
-
Vajíčka zmiešame spolu so soľou, jogurtom a olivovým olejom. Pridáme syr, sypkú zmes, cuketu, rajčiny a semienka.
-
Formu na pečenie vymastíme tukom a naplníme cestom. Chlieb dáme piecť na stredný rošt. Pečieme ho na cca 180 stupňov asi 70 minút. Po 20 minútach teplotu znížime na 160 stupňov.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů