Špaldové rohlíčky
Moje špaldové rohlíčky sice nejsou nejkrásnější vánoční rohlíčky, jaké jsem kdy viděla. Patří však rozhodně k nejchutnějším a nejzdravějším rohlíčkům, jaké jsem kdy jedla
- 2h
- 50 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 50 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná | 250 g |
mandle mleté | 90 g |
kokosový olej | 150 ml |
len, lněné semínko mleté | 4 lžičky |
cukr třtinový | 50 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
mouka kokosová | 200 g |
Postup přípravy
-
Kokosový tuk vyndáme z lednice a necháme jej na topení trochu rozehřát. Nemusí být úplně tekutý, stačí měkký. Lněné semínko umeleme v mlýnku na kávu, zalijeme trochou vody a necháme nabobtnat. Mezi tím si umeleme mandle a třtinový cukr. Všechny suché ingredience smícháme ve větší míse. Přidáme kokosový tuk, vanilkový extrakt a lněné semínko. Důkladně prohněteme, vytvarujeme do dvou bochánků a dáme do lednice na hodinku odpočinout.
-
Těsto vyndáme z lednice a necháme ho cca 20 minut na kuchyňské lince, aby nám trochu změklo. Troubu předehřejeme na 160 stupňů, na plech si připravíme pečící papír a tvarujeme z těsta rohlíčky. Nám se osvědčilo vyválet dlouhého hada a z něj pak postupně ukrajovat a tvarovat do rohlíčku.
-
Rohlíčky pečeme cca 15 minut. obalujeme v kokosové mouce
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů