Špaldové rohlíčky

Hana Mlavcová

Moje špaldové rohlíčky sice nejsou nejkrásnější vánoční rohlíčky, jaké jsem kdy viděla. Patří však rozhodně k nejchutnějším a nejzdravějším rohlíčkům, jaké jsem kdy jedla

Špaldové rohlíčky

Suroviny pro 50 osob

Čeho Kolik
hladká mouka špaldová celozrnná 250 g
mandle mleté 90 g
kokosový olej 150 ml
len, lněné semínko mleté 4 lžičky
cukr třtinový 50 g
vanilkový extrakt 1 lžička
sůl 1 špetka
mouka kokosová 200 g

Postup přípravy

  1. Kokosový tuk vyndáme z lednice a necháme jej na topení trochu rozehřát. Nemusí být úplně tekutý, stačí měkký. Lněné semínko umeleme v mlýnku na kávu, zalijeme trochou vody a necháme nabobtnat. Mezi tím si umeleme mandle a třtinový cukr. Všechny suché ingredience smícháme ve větší míse. Přidáme kokosový tuk, vanilkový extrakt a lněné semínko. Důkladně prohněteme, vytvarujeme do dvou bochánků a dáme do lednice na hodinku odpočinout.

  2. Těsto vyndáme z lednice a necháme ho cca 20 minut na kuchyňské lince, aby nám trochu změklo. Troubu předehřejeme na 160 stupňů, na plech si připravíme pečící papír a tvarujeme z těsta rohlíčky. Nám se osvědčilo vyválet dlouhého hada a z něj pak postupně ukrajovat a tvarovat do rohlíčku.

  3. Rohlíčky pečeme cca 15 minut. obalujeme v kokosové mouce

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů