Špaldové kysnuté buchty
- 1h
- 15 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Dorty
- Evropská
- Chuťovky a kanapky
- Jedlé dárky
- Jíme venku
- Mikrovlnná trouba
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Obědy a večeře
- Oslava
- Párty
- Párty pro děti
- Pečení
- Pečivo
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 15 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová | 270 g |
máslo čerstvé | 50 g |
sůl | 1 špetka |
droždí sušené | 1 kus |
voda vlažná | 150 ml |
erythritol, sukrin | 1 lžička |
vaječný žloutek | 2 kusy |
mouka kokosová | 20 g |
máslo čerstvé | 20 g |
kokos sušený, strouhaný | 130 g |
mléko | 100 ml |
guma xantanová | 5 g |
Postup přípravy
-
Z vody, cukru a droždia si spravíme kvások a necháme kysnúť. V miske si zmiešame múku, soľ, rozpustené maslo, žĺtka. Pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Necháme vykysnúť asi 30 minút. Kym cesto kysne spravíme si plnku. Do horúceho mlieka dáme kokos a trochu xantanovej gumy (nemusí byť). Mala by vzniknúť hustejšia hmota ktorou budeme plniť buchty. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a pohárom vykrajujeme kruhy, ktoré plníme a skladáme na plech vymastený maslom. Buchty necháme kysnúť ešte cca 15 minút. Pred pečením ich potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť na 25-30 minút na 180 stupňov. Po vybratí z rúry posypeme kokosovou múkou a necháme vychladnúť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů