Špaldové kysnuté buchty

Miška

Špaldové kysnuté buchty

Suroviny pro 15 osob

Čeho Kolik
hladká mouka špaldová 270 g
máslo čerstvé 50 g
sůl 1 špetka
droždí sušené 1 kus
voda vlažná 150 ml
erythritol, sukrin 1 lžička
vaječný žloutek 2 kusy
mouka kokosová 20 g
máslo čerstvé 20 g
kokos sušený, strouhaný 130 g
mléko 100 ml
guma xantanová 5 g

Postup přípravy

  1. Z vody, cukru a droždia si spravíme kvások a necháme kysnúť. V miske si zmiešame múku, soľ, rozpustené maslo, žĺtka. Pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Necháme vykysnúť asi 30 minút. Kym cesto kysne spravíme si plnku. Do horúceho mlieka dáme kokos a trochu xantanovej gumy (nemusí byť). Mala by vzniknúť hustejšia hmota ktorou budeme plniť buchty. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a pohárom vykrajujeme kruhy, ktoré plníme a skladáme na plech vymastený maslom. Buchty necháme kysnúť ešte cca 15 minút. Pred pečením ich potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť na 25-30 minút na 180 stupňov. Po vybratí z rúry posypeme kokosovou múkou a necháme vychladnúť.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů