Špaldové fettuccine se zeleninou a křupavým kuřecím masem
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehenní řízek | 300 g |
sůl | 0,5 lžičky |
škrob kukuřičný | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
hlávkové bílé zelí | 150 g |
mrkev | 100 g |
hrášek sterilovaný | 200 g |
mléko nízkotučné, odstředěné | 100 ml |
vývar drůbeží domácí | 100 ml |
těstoviny fettuccini | 250 g |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na drobno. Osolíme, opepříme, přidáme škrob a dobře promícháme. Necháme odležet, než si připravíme zeleninu.
-
Těstoviny uvaříme podle návodu. Zelí a mrkev nakrájíme na velmi tenké proužky.
-
Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na ní zprudka nasucho opečeme do křupava. Maso z pánve sundáme a uchováme v teple.
-
Na pánev, na které jsme opekli maso vložíme nakrájenou mrkev a zelí a restujeme opět nasucho až zelenina začne vonět a lehce se zbarví. Podlijeme vývarem a mlékem a vaříme až nám vznikne hustá směs. Přidáme hrášek bez nálevu a promícháme. Směs není třeba solit.
-
Na talíř navrstvíme uvařené těstoviny. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého naservírujeme zeleninou a navrch přidáme opečené maso.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů