Špaldové fettuccine se zeleninou a křupavým kuřecím masem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Špaldové fettuccine se zeleninou a křupavým kuřecím masem

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 300 g
sůl 0,5 lžičky
škrob kukuřičný 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
hlávkové bílé zelí 150 g
mrkev 100 g
hrášek sterilovaný 200 g
mléko nízkotučné, odstředěné 100 ml
vývar drůbeží domácí 100 ml
těstoviny fettuccini 250 g

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na drobno. Osolíme, opepříme, přidáme škrob a dobře promícháme. Necháme odležet, než si připravíme zeleninu.

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu. Zelí a mrkev nakrájíme na velmi tenké proužky.

  3. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na ní zprudka nasucho opečeme do křupava. Maso z pánve sundáme a uchováme v teple.

  4. Na pánev, na které jsme opekli maso vložíme nakrájenou mrkev a zelí a restujeme opět nasucho až zelenina začne vonět a lehce se zbarví. Podlijeme vývarem a mlékem a vaříme až nám vznikne hustá směs. Přidáme hrášek bez nálevu a promícháme. Směs není třeba solit.

  5. Na talíř navrstvíme uvařené těstoviny. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého naservírujeme zeleninou a navrch přidáme opečené maso.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů