- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Zelenina | |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
Těstoviny | |
250 g |
250 g |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na drobno. Osolíme, opepříme, přidáme škrob a dobře promícháme. Necháme odležet, než si připravíme zeleninu.
-
Těstoviny uvaříme podle návodu.
Zelí a mrkev nakrájíme na velmi tenké proužky.
-
Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na ní zprudka nasucho opečeme do křupava. Maso z pánve sundáme a uchováme v teple.
-
Na pánev, na které jsme opekli maso vložíme nakrájenou mrkev a zelí a restujeme opět nasucho až zelenina začne vonět a lehce se zbarví.
Podlijeme vývarem a mlékem a vaříme až nám vznikne hustá směs. Přidáme hrášek bez nálevu a promícháme. Směs není třeba solit.
-
Na talíř navrstvíme uvařené těstoviny. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého naservírujeme zeleninou a navrch přidáme opečené maso.
Makronutrienty
66%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 538 kJ | 2 153 kJ |
Kalorická hodnota | 129 kcal | 515 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,5 g
2,03 g |
78,1 g
8,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,95 SVJ | 7,81 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,42 g
0,313 g |
5,69 g
1,25 g |
Bílkoviny | 8,79 g | 35,2 g |
Sůl | 0,509 g | 2,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů