Špaldové bramborové šišky s mákem uvnitř

Modemalist

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Špaldové bramborové šišky s mákem uvnitř

Postup přípravy

  1. Nejlépe den předem uvařte brambory. Ty nastrouhejte najemno nebo rozmixujte. Přidejte mouku, mák, krupici, sůl a vejce. Vypracujte hladké těsto. Nebojte se toho, mouky není opravdu moc, jen je třeba vše pořádně spojit. Poté těsto rozdělte na 4-6 dílů, aby se vám s ním lépe pracovalo, a válejte šišky široké cca 1 cm a dlouhé cca 4 cm.

  2. Vařte ve vroucí vodě do vyplavání šišek na povrch - trvá to cca 3 minuty, dle velikosti. Podávejte například s domácí meruňkovou marmeládou, kakaem, mletými oříšky, konopným semínkem, zalité trochou másla.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte