Špaldová bábovka s hruškami a hřebíčkem

Kateřina Gallinová

Tato voňavá podzimní bábovka není hebká a nadýchaná, je spíš hrubší a vlhčím. Pokud ji chcete podávat jako snídani nebo svačinu, doplňte ji kvůli bílkovinám a sytivosti pořádnou porcí jogurt či tvarohu.

Špaldová bábovka s hruškami a hřebíčkem

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
hladká mouka špaldová celozrnná 150 g
hladká mouka špaldová 150 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 3 lžičky
máslo 150 g
med včelí 100 g
hrušky 300 g
hřebíček celý 15 kusů
vejce slepičí střední, m 2 kusy

Postup přípravy

  1. Smíchejte mouky s najemno roztlučeným hřebíčkem a práškem do pečiva.

  2. V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo med, vejce a nastrouhané hrušky.

  3. Promíchejte suché a mokré přísady a těsto rozprostřete do vymazané a vysypané bábovkové formy. Vložte ji do trouby rozehřáté na 170 °C a pečte přibližně 60 minut (zkuste zapíchnout špejli, upečené těsto by se na špejli vůbec nemělo lepit).

  4. Formu s upečenou bábovkou vyndejte z trouby, po několika minutách ji opatrně vyklopte a nechejte úplně vychladnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů