Špaldová bábovka s hruškami a hřebíčkem
Tato voňavá podzimní bábovka není hebká a nadýchaná, je spíš hrubší a vlhčím. Pokud ji chcete podávat jako snídani nebo svačinu, doplňte ji kvůli bílkovinám a sytivosti pořádnou porcí jogurt či tvarohu.
- 1h:30m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Jíme venku
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vánoce
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná | 150 g |
hladká mouka špaldová | 150 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 3 lžičky |
máslo | 150 g |
med včelí | 100 g |
hrušky | 300 g |
hřebíček celý | 15 kusů |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Smíchejte mouky s najemno roztlučeným hřebíčkem a práškem do pečiva.
-
V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo med, vejce a nastrouhané hrušky.
-
Promíchejte suché a mokré přísady a těsto rozprostřete do vymazané a vysypané bábovkové formy. Vložte ji do trouby rozehřáté na 170 °C a pečte přibližně 60 minut (zkuste zapíchnout špejli, upečené těsto by se na špejli vůbec nemělo lepit).
-
Formu s upečenou bábovkou vyndejte z trouby, po několika minutách ji opatrně vyklopte a nechejte úplně vychladnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů