Špagety v zeleninové omáčce s masovými kuličkami

Danula

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Špagety v zeleninové omáčce s masovými kuličkami

Nevím, jestli všechny děti zbožňují špagety tak jako náš syn. Ale občas mám pocit, že ta jeho vášeň je až chorobná... :D :D :D Tak se alespoň snažím, aby nebyly obligátně pořád jen se sýrem a kečupem...

Postup přípravy

  1. Z okořeněné a zahuštěné směsi tvoříme malé kuličky, které obalíme ve strouhance a vhazujeme do vroucí osolené vody. Zvolna vaříme asi 8-10 minut, poté vylovíme cedníkem a vývar necháme zchladnout.

  2. Ve velkém kastrolu na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, cuketu a mletou papriku a lehce zarestujeme. Poté přidáme rajský protlak a rajčata, vsypeme cukr a zalijeme asi 250ml vývaru z masových kuliček.

  3. Necháme lehce probublávat asi 20 minut. Pak zahustíme záklechtkou ze zchladlého vývaru a trochy hladké mouky a necháme asi 10 minut provařit.

  4. Dochutíme solí, pepřem a paprikovou pastou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte