Špagety s omáčkou z červené řepy
Špagety s omáčkou z červené řepy a vlašských ořechů jsou netradiční, avšak velmi snadnou, chutnou a zdravou variantou pokrmu z kategorie „rychlovky“. Vlašské ořechy dodají omáčce krémovou konzistenci a plnou chuť.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
těstoviny špagety, spaghetti celozrnné | 160 g |
červená řepa | 100 g |
ořechy vlašské | 40 g |
tofu natural | 80 g |
Postup přípravy
-
Červenou řepu nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce s vodou. Vody nedáváme mnoho, pouze tolik, aby řepa byla těsně pod hladinou. Osolíme a vaříme 15-20 minut, dokud řepa nezměkne. Ideální je použít malý vysoký hrnec, ve kterém řepa po uvaření půjde dobře rozmixovat tyčovým mixérem.
-
Mezitím dáme vařit vodu na špagety. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a necháme uvařit standardním způsobem.
-
V mixéru si pomeleme vlašské ořechy a přidáme je do hrnce s rozmixovanou řepou. Za stálého míchání směs chvíli vaříme, dokud nezíská krémovou konzistenci. Ke konci přídáme na kostičky nakrájené tofu nebo tempeh. Špagety s omáčkou servírujeme na talíř a dle libosti posypeme sušeným lahůdkovým droždím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů