- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
uvařených 400 g |
400 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme podle návodu.
-
Debrecínku nakrájíme na proužky a zprudka opečeme na sucho na pánvi, když je debrecínka lehce opečená, přidáme na jemné proužky nakrájenou mladou cuketu a společně ještě opékáme, až cuketa mírně zhnědne.
-
Do pánve přidáme uvařené horké špagety, nastrouhanou nivu, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Makronutrienty
67%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 172 kJ | 4 110 kJ |
Kalorická hodnota | 280 kcal | 982 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
39,8 g
2,2 g |
140 g
7,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,98 SVJ | 14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,7 g
3,19 g |
23,5 g
11,2 g |
Bílkoviny | 12,6 g | 44,3 g |
Sůl | 1 g | 3,51 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů