Špagety ala arrabiata

Jídelní plán

Tyto pikantní špagety jsou vynikající pro milovníky ostřejších jídel. Pokud je máte raději jemnější, prostě vynechte papričky:)

Špagety ala arrabiata

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
těstoviny špagety, spaghetti 180 g
sůl 0,5 lžičky
sardinky ve vlastní šťávě 60 g
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 300 g
cibule 0,5 kusu
chilli lusky celé 0,5 kusu
česnek 2 stroužky
bazalka čerstvá 1 hrst
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g
olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obale. Cibulku nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Chilli můžete nakrájet na kolečka a osmahnout na oleji jako první, nebo najemno a restovat dohromady s cibulkou a sardinkami. Na kolečka bude ozdobnější - budete sypat až navrch na těstoviny - a také nebude tak pálit. My volíme nakrájet najemno a přidat do omáčky. Přidáme nahrubo nasekané bazalkové listy - část si můžeme nechat na ozdobu. Cibulku orestujeme na oleji dozlatova, přidáme česnek a scezené sardinky. Restujeme, ale dáváme pozor, aby se směs nechytla. Přidáme drcená rajčata, bazalku a na mírném plameni necháme probublávat, dokud se omáčka nezredukuje. Osolíme, opepříme dle chuti. Servírujeme posypané parmazánem, můžeme zasypat také trochou bazalky a případně i osmahlou chilli papričkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů