Špagety ala arrabiata
Tyto pikantní špagety jsou vynikající pro milovníky ostřejších jídel. Pokud je máte raději jemnější, prostě vynechte papričky:)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
těstoviny špagety, spaghetti | 180 g |
sůl | 0,5 lžičky |
sardinky ve vlastní šťávě | 60 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená | 300 g |
cibule | 0,5 kusu |
chilli lusky celé | 0,5 kusu |
česnek | 2 stroužky |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 20 g |
olivový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme dle návodu na obale. Cibulku nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Chilli můžete nakrájet na kolečka a osmahnout na oleji jako první, nebo najemno a restovat dohromady s cibulkou a sardinkami. Na kolečka bude ozdobnější - budete sypat až navrch na těstoviny - a také nebude tak pálit. My volíme nakrájet najemno a přidat do omáčky. Přidáme nahrubo nasekané bazalkové listy - část si můžeme nechat na ozdobu. Cibulku orestujeme na oleji dozlatova, přidáme česnek a scezené sardinky. Restujeme, ale dáváme pozor, aby se směs nechytla. Přidáme drcená rajčata, bazalku a na mírném plameni necháme probublávat, dokud se omáčka nezredukuje. Osolíme, opepříme dle chuti. Servírujeme posypané parmazánem, můžeme zasypat také trochou bazalky a případně i osmahlou chilli papričkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů