V tomto receptu se kříží dva zásadní dětské postoje: 1. Nesnáším špenát! a 2. Miluju muffiny! Tyhle dvě myšlenky svedou v hlavičce malého nejedlíka velký boj, ovšem já doufám, že vítězství nakonec přecejen připadne bodu číslo dvě. Alespoň u nás to tak tedy bylo a byl to doslova #MalýSvátek. ????
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
Panzani v syrovém stavu 200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
mražený špenát listový, řezaný 150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Špagety uvařte podle návodu na obalu a na poslední dvě minuty k nim přidejte i mražený špenát, aby povolil.
-
Hotové špagety propláchněte studenou vodou, aby vychladly, a dobře zceďte. Poté přidejte rozmíchaná vajíčka, prolisovaný česnek, nahrubo nastrouhaný sýr a dolaďte solí a pepřem. Směs rozdělte do vymazané formy na muffiny (papírovými košíčky vystýlat nemusíte). Pokud by vám na dně hrnce se směsí zůstávalo vejce, na závěr jej rozdělte do formiček, aby v každé trošku vejce bylo.
-
Pečte na 180°C přibližně půl hodiny (nebo jinak dle zkušeností s vlastní troubou, zkrátka dozlatova).
Makronutrienty
52%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 883 kJ | 499 kJ |
Kalorická hodnota | 211 kcal | 119 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,7 g
1,51 g |
12,2 g
0,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,17 SVJ | 1,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,85 g
3,73 g |
4,44 g
2,11 g |
Bílkoviny | 11,8 g | 6,68 g |
Sůl | 0,5 g | 0,282 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů