Špagetová dýně s masovou směsí a parmezánem
Špagetovou dýni i toto období této zeleniny miluji, báječná lowcarb příloha k masu. Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně špagetová | 2 kg |
vepřové maso mleté | 500 g |
cibule | 3 kusy |
česnek stroužky | 5 kusů |
paprika čili pálivá | 1 kus |
paprika kapie | 1 kus |
rajčata sterilovaná | 400 g |
vepřové sádlo | 2 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce |
paprika sladká mletá | 3 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 100 g |
Postup přípravy
-
Dýni jsem rozpůlil, vydlabal vnitřek, osolil a zakapal olivovým olejem. Rozpálil jsem troubu na 200 °C a na plechu, na pečícím papíru, jsem ji pekl slupkou nahoru 45 minut. Po upečení otočil půlky dýně a naškrábal vidličkou špagety, jde to krásně.
-
Na pánvi jsem na sádle zesklovatěl cibulku, pak přidal česnek, krátce podusil a přidal maso, osolil a opepřil. Nechal chvíli dusit a pak přidal lahůdkovou papriku a rozmixovaná rajčata i s nálevem. Dusil jsem pod poklicí na mírném ohni cca 45 minut a 15 minut před koncem jsem přidal i na drobné nudličky kapii a feferonku. Občas jsem směs zamíchal. Parmezán na vrch jsem nastrouhal najemno.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů