Špagetová dýně s masovou směsí a parmezánem

Špagetovou dýni i toto období této zeleniny miluji, báječná lowcarb příloha k masu. Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)

Špagetová dýně s masovou směsí a parmezánem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
dýně špagetová 2 kg
vepřové maso mleté 500 g
cibule 3 kusy
česnek stroužky 5 kusů
paprika čili pálivá 1 kus
paprika kapie 1 kus
rajčata sterilovaná 400 g
vepřové sádlo 2 lžíce
olivový olej 2 lžíce
paprika sladká mletá 3 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
sýr parmazánového typu, strouhaný 100 g

Postup přípravy

  1. Dýni jsem rozpůlil, vydlabal vnitřek, osolil a zakapal olivovým olejem. Rozpálil jsem troubu na 200 °C a na plechu, na pečícím papíru, jsem ji pekl slupkou nahoru 45 minut. Po upečení otočil půlky dýně a naškrábal vidličkou špagety, jde to krásně.

  2. Na pánvi jsem na sádle zesklovatěl cibulku, pak přidal česnek, krátce podusil a přidal maso, osolil a opepřil. Nechal chvíli dusit a pak přidal lahůdkovou papriku a rozmixovaná rajčata i s nálevem. Dusil jsem pod poklicí na mírném ohni cca 45 minut a 15 minut před koncem jsem přidal i na drobné nudličky kapii a feferonku. Občas jsem směs zamíchal. Parmezán na vrch jsem nastrouhal najemno.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů