Špagetová dýně s masovou směsí a parmezánem

Špagetová dýně s masovou směsí a parmezánem

Špagetovou dýni i toto období této zeleniny miluji, báječná lowcarb příloha k masu.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)

Postup přípravy

  1. Dýni jsem rozpůlil, vydlabal vnitřek, osolil a zakapal olivovým olejem. Rozpálil jsem troubu na 200 °C a na plechu, na pečícím papíru, jsem ji pekl slupkou nahoru 45 minut. Po upečení otočil půlky dýně a naškrábal vidličkou špagety, jde to krásně.

  2. Na pánvi jsem na sádle zesklovatěl cibulku, pak přidal česnek, krátce podusil a přidal maso, osolil a opepřil. Nechal chvíli dusit a pak přidal lahůdkovou papriku a rozmixovaná rajčata i s nálevem. Dusil jsem pod poklicí na mírném ohni cca 45 minut a 15 minut před koncem jsem přidal i na drobné nudličky kapii a feferonku. Občas jsem směs zamíchal. Parmezán na vrch jsem nastrouhal najemno.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte