Špagetová dýně s boloňským ragú

Adéla Kábelová

Špagetová dýně s boloňským ragú

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
dýně špagetová 800 g
olivový olej 15 ml
maso mleté 400 g
cibule sladká, šalotka 1 kus
celer řapíkatý 1 stonek
mrkev 1 kus
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 1 kus
bazalka čerstvá 1 snítka
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g

Postup přípravy

  1. Nejprve si na části oleje orestujeme nakrájenou cibulku a po chvíli přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a mrkev. Zarestujeme a přidáme mleté maso. Když je krásně dohněda přidáme konzervu rajčat, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme cca 45 minut. Čím déle budeme vařit, tím lépe se chutě spojí. Upečení dýně trvá cca půl hodiny. Stačí ji jen rozkrojit na poloviny, potřít olivovým olejem, osolit a rozkrojenou stranou položit na pečící papír. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů. Pak vyndáme a vidličkou vydlabeme dužinu - měla by se rozpadat do tvaru, který je podobný špagetám. Na závěr můžeme jídlo ozdobit bazalkou a posypat sýrem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů