Špagetová dýně s boloňským ragú
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně špagetová | 800 g |
olivový olej | 15 ml |
maso mleté | 400 g |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
celer řapíkatý | 1 stonek |
mrkev | 1 kus |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená | 1 kus |
bazalka čerstvá | 1 snítka |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 10 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si na části oleje orestujeme nakrájenou cibulku a po chvíli přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a mrkev. Zarestujeme a přidáme mleté maso. Když je krásně dohněda přidáme konzervu rajčat, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme cca 45 minut. Čím déle budeme vařit, tím lépe se chutě spojí. Upečení dýně trvá cca půl hodiny. Stačí ji jen rozkrojit na poloviny, potřít olivovým olejem, osolit a rozkrojenou stranou položit na pečící papír. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů. Pak vyndáme a vidličkou vydlabeme dužinu - měla by se rozpadat do tvaru, který je podobný špagetám. Na závěr můžeme jídlo ozdobit bazalkou a posypat sýrem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů