Špagetová dýně s boloňským ragú - LC

Opět nám nastala sezóna špagetové dýně. Snad i vám bude chutnat lowcarb zapečená s boloňským ragú. Nemusíte ani zapékat, jen ta kůrčička ze sýra je mňam. Krásné jídlo, děkujeme Aleně Vaňousové za recept :)

Špagetová dýně s boloňským ragú - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
dýně špagetová 1 500 g
sýr eidam 45%, strouhaný 150 g
sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
mrkev 4 kusy
petržel kořenová 2 kusy
celer 1 kus
maso mleté 500 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
česnek stroužky 4 kusy
chilli sušené mleté 1 špetka
víno červené jakostní 200 ml
rajský protlak 100 g

Postup přípravy

  1. Dýni rozkrojím, vydlabu semínka a upeču v troubě cca 30 minut. Vidličkou uvolním špagetovou dužinu a navrstvím do vymazané zapékací misky. Na ni navrstvím boloňské ragú a bohatě posypu strouhaným sýrem. Zapékám cca 20 minut.

  2. Na pánvi postupně orestuji velkou nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu (4 mrkve, 2 petržele cca 1/4 bulvy celeru nebo 4 řapíky řapíkatého) a mleté maso půl kila hovězího nebo směsi. Okořeňte solí, pepřem, česnekem, chilli, popř. bylinkami podle chuti.

  3. Všechno vložím do pomalého hrnce, podliji 2 dcl červeného vína. Dále použiji rajčatový protlak podle potřeby naředěný vývarem nebo vodou. Dusím 6-8 hodin na nejnižší stupeň. Pokud použijete běžný hrnec, na nejnižší stupeň duste alespoň 2 hodiny.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů