- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
800 g |
800 g |
15 ml |
15 ml |
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 stonek |
1 stonek |
1 kus |
1 kus |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 1 kus |
1 kus |
1 snítka |
1 snítka |
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si na části oleje orestujeme nakrájenou cibulku a po chvíli přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a mrkev. Zarestujeme a přidáme mleté maso. Když je krásně dohněda přidáme konzervu rajčat, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme cca 45 minut. Čím déle budeme vařit, tím lépe se chutě spojí.
Upečení dýně trvá cca půl hodiny. Stačí ji jen rozkrojit na poloviny, potřít olivovým olejem, osolit a rozkrojenou stranou položit na pečící papír. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů. Pak vyndáme a vidličkou vydlabeme dužinu - měla by se rozpadat do tvaru, který je podobný špagetám.
Na závěr můžeme jídlo ozdobit bazalkou a posypat sýrem.
Makronutrienty
33%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 405 kJ | 3 313 kJ |
Kalorická hodnota | 96,7 kcal | 792 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,51 g
2,43 g |
45,1 g
19,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,551 SVJ | 4,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,31 g
2,15 g |
51,7 g
17,6 g |
Bílkoviny | 5,04 g | 41,3 g |
Sůl | 0,076 g | 0,623 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů