Špagety z dýně jsou velmi chutnou low carb přílohou.
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Postup přípravy
-
Dýni jsem umyla a podélně rozřízla. Obě půlky jsem osolila himalájskou solí a pokapala olivovým olejem. Potom jsem je řezem dolů položila na plech vyložený pečícím papírem. Pekla jsem v troubě půl hodiny. Po vytažení z trouby jsem nechala dýni trochu vychladnout. Poté jsem lžící odstranila vnitřek se semínky. Dužinu jsem vydlabala a dala do misky, kde jsem ji vidličkou rozmíchala, aby se od sebe rozpojila vlákna podobná špagetám. Podle chuti jsem ještě dosolila.
-
Tady na fotce mám špagetovou dýni jako přílohu ke kuřecímu masu s řapíkatým celerem a žampióny.
Recept jsem sem již dříve dávala, tady je odkaz: https://www.jidelniplan.cz/recepty/kureci-maso-s-rapikatym-celerem-lc?filtry=kureci%3Benergie-na-porci%3A3-9038&fbclid=IwAR3xXIHTPf1y4gDc8NH3zK_MxN3oGMsC1V_tFchHNx1SXsgdcXqgRwm7XBw
Makronutrienty
64%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 224 kJ | 801 kJ |
Kalorická hodnota | 53,6 kcal | 191 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,77 g
2,7 g |
24,2 g
9,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,677 SVJ | 2,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,17 g
0,323 g |
11,3 g
1,15 g |
Bílkoviny | 0,627 g | 2,24 g |
Sůl | 0,814 g | 2,91 g |