Špagetová dýně - LC
Špagety z dýně jsou velmi chutnou low carb přílohou.
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Fitness recepty
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně špagetová | 700 g |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
olivový olej panenský | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Dýni jsem umyla a podélně rozřízla. Obě půlky jsem osolila himalájskou solí a pokapala olivovým olejem. Potom jsem je řezem dolů položila na plech vyložený pečícím papírem. Pekla jsem v troubě půl hodiny. Po vytažení z trouby jsem nechala dýni trochu vychladnout. Poté jsem lžící odstranila vnitřek se semínky. Dužinu jsem vydlabala a dala do misky, kde jsem ji vidličkou rozmíchala, aby se od sebe rozpojila vlákna podobná špagetám. Podle chuti jsem ještě dosolila.
-
Tady na fotce mám špagetovou dýni jako přílohu ke kuřecímu masu s řapíkatým celerem a žampióny. Recept jsem sem již dříve dávala, tady je odkaz: https://www.jidelniplan.cz/recepty/kureci-maso-s-rapikatym-celerem-lc?filtry=kureci%3Benergie-na-porci%3A3-9038&fbclid=IwAR3xXIHTPf1y4gDc8NH3zK_MxN3oGMsC1V_tFchHNx1SXsgdcXqgRwm7XBw
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů