Špagetová dýně - LC

Laduš

Špagety z dýně jsou velmi chutnou low carb přílohou.

Špagetová dýně - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
dýně špagetová 700 g
sůl himálajská jemná 1 lžička
olivový olej panenský 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Dýni jsem umyla a podélně rozřízla. Obě půlky jsem osolila himalájskou solí a pokapala olivovým olejem. Potom jsem je řezem dolů položila na plech vyložený pečícím papírem. Pekla jsem v troubě půl hodiny. Po vytažení z trouby jsem nechala dýni trochu vychladnout. Poté jsem lžící odstranila vnitřek se semínky. Dužinu jsem vydlabala a dala do misky, kde jsem ji vidličkou rozmíchala, aby se od sebe rozpojila vlákna podobná špagetám. Podle chuti jsem ještě dosolila.

  2. Tady na fotce mám špagetovou dýni jako přílohu ke kuřecímu masu s řapíkatým celerem a žampióny. Recept jsem sem již dříve dávala, tady je odkaz: https://www.jidelniplan.cz/recepty/kureci-maso-s-rapikatym-celerem-lc?filtry=kureci%3Benergie-na-porci%3A3-9038&fbclid=IwAR3xXIHTPf1y4gDc8NH3zK_MxN3oGMsC1V_tFchHNx1SXsgdcXqgRwm7XBw

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů