- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Dýně | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Špagetovou dýni jsem si očistila a rozkrojenou, potřenou rozpuštěným máslem jsem ji pekla v troubě na pečícím papíře při 170°C. 30 minut.
-
Nechala jsem vychladit a mezitím jsem si nastrouhala mrkve na hrubém struhadle, nakrájela papriku a rajče. Potom jsem si vidličkou "vyšpagetovala" ???? dýni.
-
Na másle jsem nechala restovat mrkev a papriku, po chvilce jsem přidala rajče a po dalších pár minutách dýni. Nechala jsem to vše restovat tak 10 minut. Osolila jsem, opepřila a přidala jsem jen sušenou bazalku.
-
V půl kelímku smetany jsem rozkvedlala dvě vejce, přihodila a promíchávala jsem, dokud to nebylo hotové. Nakonec jsem přidala čerstvou petrželku, promíchala a servírovala.
Makronutrienty
63%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 199 kJ | 1 594 kJ |
Kalorická hodnota | 47,5 kcal | 381 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,52 g
2,81 g |
52,3 g
22,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,652 SVJ | 5,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,99 g
1,02 g |
16 g
8,18 g |
Bílkoviny | 1,79 g | 14,4 g |
Sůl | 0,117 g | 0,939 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů