Večeře co dům dal :), a moje premiéra špagetové dýně ...aneb jednoduchá a chutná nízkosacharidová večeře:)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
1 kus |
1 kus |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Dýni si rozkrojíme, potřeme tukem (nemám ráda olivový olej, tak jsem použila rozpuštěné máslo) a dáme péct na 170°C cca 30 minut.
-
Cibuli si nakrájíme na měsíčky a orestujeme na másle (cibuli hned solím), přidáme na proužky nakrájenou šunku, na proužky nakrájenou papriku a na kostičky rajčata. Chvíli restujeme a přidáme půl kelímku smetany. Jakmile je paprika měkká, odstavíme.
-
Až máme dýni hotovou, tak ji "našpagetujem" ?, přidáme ke směsi, zalijeme zbytkem smetany a děláme do úplného změknutí. (Jo, já tu dýni neměla upečenou do úplného rozpadnutí )
Makronutrienty
55%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 210 kJ | 1 777 kJ |
Kalorická hodnota | 50,1 kcal | 425 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,87 g
2,76 g |
49,8 g
23,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,587 SVJ | 4,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,25 g
1,5 g |
19,1 g
12,7 g |
Bílkoviny | 2,49 g | 21,1 g |
Sůl | 0,014 g | 0,118 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů