https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Dýně | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
Omáčka | |
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
2 stroužky |
2 stroužky |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Špagetovou dýni rozříznete a vydlabete semínka. Potřete máslem nebo ghee a otočíte na pečící papír slupkou nahoru. Pečete cca 30 minut na 180 stupňů.
-
K tomu si připravuji základní boloňskou omáčku (jen maso, cibule, česnek, rajčata, protlak). Touto směsí naplníte dýií a ještě můžete dát ještě nahoru zapéct sýr, já dala halloumi.
Makronutrienty
33%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 395 kJ | 3 296 kJ |
Kalorická hodnota | 94,4 kcal | 788 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,39 g
2,16 g |
45 g
18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,539 SVJ | 4,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,18 g
2,98 g |
51,6 g
24,9 g |
Bílkoviny | 4,93 g | 41,2 g |
Sůl | 0,296 g | 2,47 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů