Špagetová dyňa s bryndzou

Healty Kiki

Tento rok som fakt happy, že sa mi znovu podarilo v @tesco.svk zohnať špagetovú dyňu, ktorú fakt luuubim:)

Špagetová dyňa s bryndzou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
dýně špagetová 1 kg
olej řepkový 2 lžíce
sůl 2 špetky
zakysaná smetana 375 g
brynza, měkký ovčí sýr 100 g
kopr sušený 10 g
kmín mletý 1 špetka
paprika sladká mletá 1 špetka
česnek stroužky 3 kusy
slanina anglická 100 g

Postup přípravy

  1. Tekvicu si rozpolíme a zbavíme ju jadierok. Vytreme ju olejom a osolíme. Dáme ju piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na cca 35-40min.

  2. Medzitým si spravíme bryndzovú klasiku. Na bryndzovú omaču som použila jedno veľké balenie kyslej smotany (375g) a 1 menšiu bryndzu. Tie som zmiešala dokopy a dochutila sušeným kôprom, mletou rascou, štipkou mletej papriky a pridala som cca 3 menšie pretlačené strúčiky cesnaku.

  3. Po dopečení vytiahneme dyňu z rúry, naplníme ju omáčkou a posypeme orestovanou slaninkou. Vidličkou potom robíme špagetky. A áno, tekvica a bryndza sa k sebe super hodia :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů