Špagetová dyňa s bryndzou
Tento rok som fakt happy, že sa mi znovu podarilo v @tesco.svk zohnať špagetovú dyňu, ktorú fakt luuubim:)
- 35m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně špagetová | 1 kg |
olej řepkový | 2 lžíce |
sůl | 2 špetky |
zakysaná smetana | 375 g |
brynza, měkký ovčí sýr | 100 g |
kopr sušený | 10 g |
kmín mletý | 1 špetka |
paprika sladká mletá | 1 špetka |
česnek stroužky | 3 kusy |
slanina anglická | 100 g |
Postup přípravy
-
Tekvicu si rozpolíme a zbavíme ju jadierok. Vytreme ju olejom a osolíme. Dáme ju piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na cca 35-40min.
-
Medzitým si spravíme bryndzovú klasiku. Na bryndzovú omaču som použila jedno veľké balenie kyslej smotany (375g) a 1 menšiu bryndzu. Tie som zmiešala dokopy a dochutila sušeným kôprom, mletou rascou, štipkou mletej papriky a pridala som cca 3 menšie pretlačené strúčiky cesnaku.
-
Po dopečení vytiahneme dyňu z rúry, naplníme ju omáčkou a posypeme orestovanou slaninkou. Vidličkou potom robíme špagetky. A áno, tekvica a bryndza sa k sebe super hodia :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů