Souvlaki z krůtího masa s řeckým salátkem

Adéla Kábelová

Souvlaki je klasické řecké jídlo. Jedná se o kousky masa, které se napíchají na špejli a následně grilují. Použít můžeme v podstatě libovolný druh masa - já mám nejraději kuřecí nebo krůtí. Raději vždy volím stehenní část než prsa, protože obsahuje více tuku a maso je tak více šťavnaté.

Souvlaki z krůtího masa s řeckým salátkem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
krůtí stehno horní 200 g
olivový olej panenský 2 lžičky
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
ocet vinný bílý 1 lžíce
oregano, dobromysl sušená 1 špetka
tymián sušený 1 g
paprika sladká mletá 1 špetka
římský kmín mletý, cumin 1 g
česnek sušený / granulovaný 1 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
olivy černé kalamata (kalamon) 25 g
žlutá paprika 30 g
cibule červená 15 g
rajčata 50 g
okurka 30 g
olivový olej panenský 1 lžička
ocet vinný bílý 1 lžíce
červená paprika 30 g

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme marinádu na maso. V mističce smícháme veškeré koření (tymián, oregano, papriku, římský kmín, česnek, sůl a pepř), přidáme olivový olej, vinný ocet a šťávu z citronu. Směs promícháme a dáme do ní na kostičky nakrájené maso. Zakryjeme a dáme na několik hodin (podle toho, kolik máme času) do lednice. Namarinované maso následně napíchneme na špejli a grilujeme na grilu, nebo v troubě než je maso hotové. Salát připravíme jednoduše tak, že nakrájíme rajčata, papriky, okurku a červenou cibuli, přidáme olivy a celé dochutíme zálivkou z olivového oleje, vinného octu, soli a pepře.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů