Šopský salát
Šopský salát je zdravé a osvěžující jídlo. Recept je velice jednoduchý. Připravit si ho můžete z rajčat, okurek, papriky, sýru balkýnského typu (fety) a cibulky. Hotový je do patnácti minut.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
rajče | 100 g |
okurka | 150 g |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ | 50 g |
cibule | 20 g |
žlutá paprika | 100 g |
citrón | 0,5 kusu |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olivový olej panenský | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Veškerou zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibulku nakrájíme najemno. Zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Dochutíme pepřem - se solí opatrně - balkánský sýr je hodně slaný sám o sobě. Promícháme. Balkánský sýr nastrouháme nebo opět nakrájíme na kostičky. Zasypeme jím salát a vychladíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů