Šopský salát

Jídelní plán

Šopský salát je zdravé a osvěžující jídlo. Recept je velice jednoduchý. Připravit si ho můžete z rajčat, okurek, papriky, sýru balkýnského typu (fety) a cibulky. Hotový je do patnácti minut.

Šopský salát

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
rajče 100 g
okurka 150 g
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 50 g
cibule 20 g
žlutá paprika 100 g
citrón 0,5 kusu
pepř černý mletý 1 špetka
olivový olej panenský 1 lžička

Postup přípravy

  1. Veškerou zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibulku nakrájíme najemno. Zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Dochutíme pepřem - se solí opatrně - balkánský sýr je hodně slaný sám o sobě. Promícháme. Balkánský sýr nastrouháme nebo opět nakrájíme na kostičky. Zasypeme jím salát a vychladíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů