SOJOVÉ BOBY V SEZAMOVÉ OMÁČCE SE ZELENINOU

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

SOJOVÉ BOBY V SEZAMOVÉ OMÁČCE SE ZELENINOU

Sojové boby v jejich přirozené podobě se moc často nepoužívají. Ale to je velká škoda ! Jsou totiž opravdu moc dobré a věřím, že budou chutnat i těm, kterým třeba čočka, nebo fazole nechutnají. Jejich chuť je jemná, máslová, příjemná. Možná někoho odrazuje jejich dlouhé vaření – ale když je namočíte dva dny předem do vody, budou se vařit zhruba hodinku a to už je v pohodě, ne?

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi na oleji osmahněte jednu velkou cibuli, přidejte na kolečka nakrájené čtyři mrkve, lžičku římského kmínu a soli a trošku pepře a dvě minutky za stálého míchání opékejte. Přidejte cca třičtvrtě kilo cukety pokrájené na kostičky, jednu červenou papriku pokrájenou na proužky, lžíci kurkumy a tolik vody, aby byla směs potopená. Pod pokličkou duste cca 15 minut.

  2. Přidejte předem uvařené sójové boby (při vaření k nim nezapomeňte přidat bylinky podporující trávení (oregano, kmín, aj.). V mlýnku (na mák) si pomelte tři lžíce sezamu a zahustěte s ním omáčku. Tři minutky provařte a podávejte s rýží.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte