Báječná nízkosacharidová snídaně od Sáry Ňuniesové - děkujeme:)
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
10 kusů |
10 kusů |
1 kus |
1 kus |
2 hrsti |
2 hrsti |
100 g |
100 g |
4 kusy |
4 kusy |
200 g |
200 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 150°C.
Pro přípravu budete potřebova větší pánev, kterou můžete vložit i do trouby, popř. středně velkou zapékací mísu.
-
Na středním plameni rozehřejte olej, přidejte na slabé plátky nakrájenou cibuli a asi 5 minut restujte.
Poté přimíchejte na plátky nakrájené žampiony, pórek a společně restujte další 3 minuty.
Nakonec přidejte rukolu a nechte asi tak 2 minuty prohřát.
Plamen vypněte a přendejte do pekáčku. Kdo má zapékací pánev-nemusí:).
-
Smetanu smíchejte s vejci a tvrdým sýrem, solí a pepřem a celou směs rovnoměrně polijte.
Dejte na 15 – 25 minut zapéct do trouby, dokud vajíčka nejsou tak akorát hotová.
-
Podávejte teplé, ale vsadím se, že budou dobré i studené:)
Makronutrienty
22%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 531 kJ | 1 173 kJ |
Kalorická hodnota | 127 kcal | 280 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,53 g
1,42 g |
10 g
3,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,453 SVJ | 1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,85 g
22,3 g |
21,8 g
49,2 g |
Bílkoviny | 5,92 g | 13,1 g |
Sůl | 4,43 g | 9,79 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů