ŠNEK V TUNELU

Danula

Je to vlastně jen malá roláda, vložená do formy na biskupský chlebíček a zalitá ořechovým těstem, ale vypadá to nápaditě a chutná ještě líp.

ŠNEK V TUNELU

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 3 kusy
cukr moučka 75 g
hladká mouka pšeničná 75 g
marmeláda jahodová, džem 4 lžíce
máslo čerstvé 200 g
cukr krystal 160 g
vajíčka 5 kusů
rum (originál tuzemský) 2 lžíce
vanilkový extrakt 1 lžička
ořechy lískové mleté 200 g
hladká mouka pšeničná 120 g
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukrem (šlehala jsem poctivě asi 10 minut), poté po částech opatrně přimícháme mouku, hotové těsto natřeme na menší plech (32x22cm) vyložený pečícím papírem a pečeme na 200 stupňů cca 10 minut.

  2. Ještě teplé sesuneme na pracovní desku, i s papírem stočíme, rozmotáme, potřeme džemem a opět srolujeme, tentokrát už bez papíru a necháme vychladnout.

  3. V jedné míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Ve druhé ušleháme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky, pak zašleháme rum a vanilkovou esenci a poté už jen lehce vmícháme mleté oříšky. Do vzniklé směsi pak už jen vařečkou střídavě přimícháváme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli a směs mouky, kakaa a prášku do pečiva.

  4. Formu na biskupský chlebíček (30x11cm) jsem vyložila pečícím papírem a užší strany pro jistotu vymazala máslem. Poté se do formy nalije přibližně třetina těsta, vloží se roláda a zalije se zbytkem těsta.

  5. Pekla jsem uložené na nejnižší příčce trouby na 170 stupňů nejdříve 40 minut zakryté svrchu alobalem a pak jsem alobal odstranila a pekla dalších 20 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů