ŠNEK V TUNELU

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

ŠNEK V TUNELU

Je to vlastně jen malá roláda, vložená do formy na biskupský chlebíček a zalitá ořechovým těstem, ale vypadá to nápaditě a chutná ještě líp.

Postup přípravy

  1. V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukrem (šlehala jsem poctivě asi 10 minut), poté po částech opatrně přimícháme mouku, hotové těsto natřeme na menší plech (32x22cm) vyložený pečícím papírem a pečeme na 200 stupňů cca 10 minut.

  2. Ještě teplé sesuneme na pracovní desku, i s papírem stočíme, rozmotáme, potřeme džemem a opět srolujeme, tentokrát už bez papíru a necháme vychladnout.

  3. V jedné míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Ve druhé ušleháme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky, pak zašleháme rum a vanilkovou esenci a poté už jen lehce vmícháme mleté oříšky. Do vzniklé směsi pak už jen vařečkou střídavě přimícháváme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli a směs mouky, kakaa a prášku do pečiva.

  4. Formu na biskupský chlebíček (30x11cm) jsem vyložila pečícím papírem a užší strany pro jistotu vymazala máslem. Poté se do formy nalije přibližně třetina těsta, vloží se roláda a zalije se zbytkem těsta.

  5. Pekla jsem uložené na nejnižší příčce trouby na 170 stupňů nejdříve 40 minut zakryté svrchu alobalem a pak jsem alobal odstranila a pekla dalších 20 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte