Sněhová roláda - LC

Sněhová roláda - LC

Krásný a rychlý lowcarb dezert, děkujeme Kateřině Hruškové za recet :)

Postup přípravy

  1. Těsto: 5 bílků, špetka soli ušlehat do tuha, potom vmíchat 5lžic mandlové mouky, lžíci xylitolu a na špičku nože jedlou sodu. Dát péct na pečící papír na 200° asi 15min, ale záleží na troubě. Upečený plát srolovat a nechat vychladit.

  2. Mezitím ušlehat 2 šlehačky a lžíci xylitolu( můžete přidat podle chuti). Vychladlý plát opatrně rozmotat, potřít šlehačkou, poklást malinama a srolovat. Pořádně utáhnout a nechat vychladit.

    Hotovou jsem postříkala čokoládou, kterou jsem si rozpustila v mikrovlnce a dozdobila zbytkem šlehačky a malin.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte