Krásný a rychlý lowcarb dezert, děkujeme Kateřině Hruškové za recet :)
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
1 špetka |
1 špetka |
5 lžic |
5 lžic |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 g |
2 g |
Krém | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 hrsti |
2 hrsti |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Těsto: 5 bílků, špetka soli ušlehat do tuha, potom vmíchat 5lžic mandlové mouky, lžíci xylitolu a na špičku nože jedlou sodu. Dát péct na pečící papír na 200° asi 15min, ale záleží na troubě. Upečený plát srolovat a nechat vychladit.
-
Mezitím ušlehat 2 šlehačky a lžíci xylitolu( můžete přidat podle chuti). Vychladlý plát opatrně rozmotat, potřít šlehačkou, poklást malinama a srolovat. Pořádně utáhnout a nechat vychladit.
Hotovou jsem postříkala čokoládou, kterou jsem si rozpustila v mikrovlnce a dozdobila zbytkem šlehačky a malin.
Makronutrienty
31%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 922 kJ | 704 kJ |
Kalorická hodnota | 220 kcal | 168 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
2,59 g |
8,13 g
1,97 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 0,813 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19 g
9,8 g |
14,5 g
7,49 g |
Bílkoviny | 4,7 g | 3,59 g |
Sůl | 0,392 g | 0,299 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů