Sněhová roláda - LC

Krásný a rychlý lowcarb dezert, děkujeme Kateřině Hruškové za recet :)

Sněhová roláda - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vaječný bílek 5 kusů
sůl 1 špetka
mandlová mouka 5 lžic
xylitol, cukr březový 1 lžíce
soda jedlá 2 g
smetana ke šlehání, šlehačka 2 kusy
xylitol, cukr březový 1 lžíce
maliny 2 hrsti
čokoláda hořká, 80 - 90% 30 g

Postup přípravy

  1. Těsto: 5 bílků, špetka soli ušlehat do tuha, potom vmíchat 5lžic mandlové mouky, lžíci xylitolu a na špičku nože jedlou sodu. Dát péct na pečící papír na 200° asi 15min, ale záleží na troubě. Upečený plát srolovat a nechat vychladit.

  2. Mezitím ušlehat 2 šlehačky a lžíci xylitolu( můžete přidat podle chuti). Vychladlý plát opatrně rozmotat, potřít šlehačkou, poklást malinama a srolovat. Pořádně utáhnout a nechat vychladit. Hotovou jsem postříkala čokoládou, kterou jsem si rozpustila v mikrovlnce a dozdobila zbytkem šlehačky a malin.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů