Sněhová roláda - LC
Krásný a rychlý lowcarb dezert, děkujeme Kateřině Hruškové za recet :)
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Snídaně
- Valentýn
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 5 kusů |
sůl | 1 špetka |
mandlová mouka | 5 lžic |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
soda jedlá | 2 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 2 kusy |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
maliny | 2 hrsti |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 30 g |
Postup přípravy
-
Těsto: 5 bílků, špetka soli ušlehat do tuha, potom vmíchat 5lžic mandlové mouky, lžíci xylitolu a na špičku nože jedlou sodu. Dát péct na pečící papír na 200° asi 15min, ale záleží na troubě. Upečený plát srolovat a nechat vychladit.
-
Mezitím ušlehat 2 šlehačky a lžíci xylitolu( můžete přidat podle chuti). Vychladlý plát opatrně rozmotat, potřít šlehačkou, poklást malinama a srolovat. Pořádně utáhnout a nechat vychladit. Hotovou jsem postříkala čokoládou, kterou jsem si rozpustila v mikrovlnce a dozdobila zbytkem šlehačky a malin.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů