SNĚHOVÁ PEŘINKA

Nadýchaný sněhový dezert, na zimu jako dělaný...ke kávě :) Děkujeme Kateřině Tiché za krásný recept :)

SNĚHOVÁ PEŘINKA

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vajíčka 3 kusy
sůl 1 špetka
erythritol, sukrin 2 lžičky
mouka kokosová 30 g
kokos sušený, strouhaný 1 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
lučina 200 g
zakysaná smetana 400 g
kokos sušený, strouhaný 3 lžíce
amaretto, likér s mandlovou příchutí 50 ml
kokos sušený, chipsy 10 g

Postup přípravy

  1. 3 vejce šlehat na vysoké otáčky10 minut se špetkou soli a 1 PL erythritolu - vznikne světlá hustá pěna; do ní přišlehat na menší otáčky 2 PL kokomouky + 1 PL kokosu + 1 ČL prdopu bez fosfátů - nalít na papír na plech a péct cca 10 minut na 180°C v předehřáté troubě.

  2. Šlehačku ušleháme na 3/4, přišleháme 2 paloučky, jednu velkou zakysanou smetanu a kokosu tak, aby vznikl hutný, ale načechraný (to ta šlehačka) krém.

  3. Pekla jsem dva pláty korpusů (mám malý plech, jistě by šlo z jednoho velkého třeba na tři pláty - fantazii se meze nekladou)

  4. Vychladlé pláty rozříznout napůl = máme 4 patra dezertu, která si nasucho ořízneme do stejného rozměru (je to pak jednodušší pro výsledný efekt), a postupně POTŘEME MAŠLOVAČKOU AMARETTEM (mandlovým likérem, stačilo asi O,5 dcl) plát, navrstvíme krém, plát - likér - krém, navrch a dokola krém. dozdobíme - zde mandlové hranolky a kokosové lupínky

  5. Pokud nemáte amaretto, klidně postačí rum; dáte-li jiný likér - třeba višňovku, dozdobte višněmi - zkrátka variant je mnoho, mne uspokojila tahle kombinace hořkého mandláku se sladkostí kokosu

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů