Snadné hovězí Stroganov s žampiony a smetanovou omáčkou

Jídelní plán

Hledáte recept na snadné hovězí Stroganov? Tenhle ten recept je opravdu výborný, maso se jen rozplývá na jazyku. Recept neobsahuje mouku, je vhodný pro bezlepkové i low carb a keto stravování.

Snadné hovězí Stroganov s žampiony a smetanovou omáčkou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
hovězí plec kulatá - falešná svíčková 360 g
žampiony čerstvé 70 g
cibule 1 kus
česnek 1 stroužek
worcestrová omáčka 1 lžíce
pepř černý mletý 0,25 lžičky
sůl 0,5 lžičky
máslo čerstvé 40 g
zakysaná smetana 150 g
vývar masový domácí 1 hrnek

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky o požadované velikosti. Osolíme a opepříme. Nepřilnavou pánev lehce vytřeme máslem a maso zprudka opečeme po všech stranách, cca 5 minut. Poté maso vyjmeme z pánve.

  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibulku a česnek nakrájíme najemno. Zpěníme je na zbytku másla do růžova. Poté přidáme žampiony a restujeme dalších 5 minut. Na pánev vrátíme opečené hovězí maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme cca 15 minut. Poté přidáme zakysanou smetanu a lehce provaříme. Postup dále záleží na kvalitě masa. Pokud je maso mladé, bude již krásně měkké a pokrm můžeme hned podávat. Pokud je maso stále tužší, dejte do trouby na cca 100 stupňů a pomalu pečte dokud maso nezměkne, to může trvat mezi 30 minutami až hodinu. Maso můžete podávat s libovolnou přílohou VLC verzi doporučujeme například květákovou kaši, grusetky nebo šťouchačky z mrkve, celeru a petržele.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů