Snadné hovězí Stroganov s žampiony a smetanovou omáčkou
Hledáte recept na snadné hovězí Stroganov? Tenhle ten recept je opravdu výborný, maso se jen rozplývá na jazyku. Recept neobsahuje mouku, je vhodný pro bezlepkové i low carb a keto stravování.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí plec kulatá - falešná svíčková | 360 g |
žampiony čerstvé | 70 g |
cibule | 1 kus |
česnek | 1 stroužek |
worcestrová omáčka | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 0,25 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
máslo čerstvé | 40 g |
zakysaná smetana | 150 g |
vývar masový domácí | 1 hrnek |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na nudličky o požadované velikosti. Osolíme a opepříme. Nepřilnavou pánev lehce vytřeme máslem a maso zprudka opečeme po všech stranách, cca 5 minut. Poté maso vyjmeme z pánve.
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibulku a česnek nakrájíme najemno. Zpěníme je na zbytku másla do růžova. Poté přidáme žampiony a restujeme dalších 5 minut. Na pánev vrátíme opečené hovězí maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme cca 15 minut. Poté přidáme zakysanou smetanu a lehce provaříme. Postup dále záleží na kvalitě masa. Pokud je maso mladé, bude již krásně měkké a pokrm můžeme hned podávat. Pokud je maso stále tužší, dejte do trouby na cca 100 stupňů a pomalu pečte dokud maso nezměkne, to může trvat mezi 30 minutami až hodinu. Maso můžete podávat s libovolnou přílohou VLC verzi doporučujeme například květákovou kaši, grusetky nebo šťouchačky z mrkve, celeru a petržele.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů