Snadné hovězí Stroganov s žampiony a smetanovou omáčkou

Jídelní plán

Snadné hovězí Stroganov s žampiony a smetanovou omáčkou

Hledáte recept na snadné hovězí Stroganov? Tenhle ten recept je opravdu výborný, maso se jen rozplývá na jazyku. Recept neobsahuje mouku, je vhodný pro bezlepkové i low carb a keto stravování.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky o požadované velikosti. Osolíme a opepříme. Nepřilnavou pánev lehce vytřeme máslem a maso zprudka opečeme po všech stranách, cca 5 minut. Poté maso vyjmeme z pánve.

  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

    Cibulku a česnek nakrájíme najemno. Zpěníme je na zbytku másla do růžova. Poté přidáme žampiony a restujeme dalších 5 minut.

    Na pánev vrátíme opečené hovězí maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme cca 15 minut. Poté přidáme zakysanou smetanu a lehce provaříme.

    Postup dále záleží na kvalitě masa. Pokud je maso mladé, bude již krásně měkké a pokrm můžeme hned podávat. Pokud je maso stále tužší, dejte do trouby na cca 100 stupňů a pomalu pečte dokud maso nezměkne, to může trvat mezi 30 minutami až hodinu.

    Maso můžete podávat s libovolnou přílohou VLC verzi doporučujeme například květákovou kaši, grusetky nebo šťouchačky z mrkve, celeru a petržele.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte