Snadná a variabilní bublanina - nejen pistáciová s meruňkami
Je to poměrně univerzální recept na ovocný moučník bez klasické mouky. A směle ho můžete servírovat třeba s miskou jogurtu nebo tvarohu ke snídani. Místo mletých pistácií můžete použít neodtučněnou mandlovou mouku, mleté lískové oříšky, para ořechy nebo třeba mletý mák. Vanilku můžete nahradit cejlonskou skořicí, perníkovým kořením i jiným, dle vaší chuti. A nemusíte se držet jen meruněk, na bublaninu se hodí i švestky, třešně, jahody a další druhy ovoce.
- 50m
- 2 porce
- jednoduché
- Evropská
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
mandlová mouka | 25 g |
mouka kokosová | 5 g |
pistáciová mouka | 50 g |
vanilka lusk mletá | 0,25 lžičky |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh. Žloutky vyšlehejte do pěny.
-
Na bílkový sníh nalijte našlehané žloutky a navrch nasypejte směs neodtučněné mandlové mouky, mletých pistácií (neodtučněné pistáciové mouky) a vanilky.
-
Vše opatrně promíchejte, aby sníh co nejméně klesnul, ale v těstě nezůstaly žmolky.
-
Těsto přesuňte do menší koláčové formy nebo pekáčku vyloženého pečícím papírem a poklaďte kousky ovoce.
-
Bublaninu pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 40 minut. Krájejte ji nejlépe až po vychladnutí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů