Snadná a variabilní bublanina - nejen pistáciová s meruňkami

Kateřina Gallinová

Snadná a variabilní bublanina - nejen pistáciová s meruňkami

Je to poměrně univerzální recept na ovocný moučník bez klasické mouky. A směle ho můžete servírovat třeba s miskou jogurtu nebo tvarohu ke snídani.

Místo mletých pistácií můžete použít neodtučněnou mandlovou mouku, mleté lískové oříšky, para ořechy nebo třeba mletý mák. Vanilku můžete nahradit cejlonskou skořicí, perníkovým kořením i jiným, dle vaší chuti. A nemusíte se držet jen meruněk, na bublaninu se hodí i švestky, třešně, jahody a další druhy ovoce.

Postup přípravy

  1. Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh. Žloutky vyšlehejte do pěny.

  2. Na bílkový sníh nalijte našlehané žloutky a navrch nasypejte směs neodtučněné mandlové mouky, mletých pistácií (neodtučněné pistáciové mouky) a vanilky.

  3. Vše opatrně promíchejte, aby sníh co nejméně klesnul, ale v těstě nezůstaly žmolky.

  4. Těsto přesuňte do menší koláčové formy nebo pekáčku vyloženého pečícím papírem a poklaďte kousky ovoce.

  5. Bublaninu pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 40 minut. Krájejte ji nejlépe až po vychladnutí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte