SMOTANOVÁ BUBLANINA
Krásna jarná nedeľa si zaslúži sladučkú koláčovú klasiku, alebo Smotanovú špaldovú bublaninu od mojej mamky:)
- 30m
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka špaldová celozrnná | 3 hrnky |
cukr třtinový | 1 hrnek |
mléko polotučné | 1 hrnek |
vajíčka | 4 kusy |
zakysaná smetana | 250 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
rybíz červený | 500 g |
borůvky | 100 g |
Postup přípravy
-
Vyšlaháme vajcia s cukrom, pridáme smotanu s mliekom a trochu prešlaháme. Zmiešame múku s PDP a vmiešame do tekutej zmesi. Vymiešame dohladka a vylejeme na plech, ktorý už máme vyložený papierom na pečenie. Posypeme ovocím, v našom prípade to boli čučoriedky a ríbezle.
-
Pečieme na 180 stupňov cca 35 min. Po vychladnutí pocukrujeme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů