Tyhle koláče prostě miluju a to především proto že jsou variabilní , naplnit se totiž dají snad čímkoli.Kombinace smetany parmezánu,rajčat a bazalky je ale skvostná a tímto rychlým koláčem určitě potěšíte každou návštěvu. Dá se jíst navíc jak teplý tak i studený .
- 1h:19m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
Náplň | |
500 g |
500 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 150 g |
150 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
5 kusů |
5 kusů |
10 kusů |
10 kusů |
3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
Listové těsto si vyválíme na tenký plát a vyložíme jím kulatou nízkou formu. Vedle si smícháme smetanu s vejci, solí,pepřem,prolisovaným česnekem ,lístky bazalky a parmezánem. Směs nalijeme na těsto a necháme péct 45 minut na 180 C , po patnácti minutách na koláč poskládáme nakrájená rajčata a pečeme zbývajících 30 minut.
Makronutrienty
41%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 878 kJ | 1 758 kJ |
Kalorická hodnota | 210 kcal | 420 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,5 g
2,14 g |
28,9 g
4,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,45 SVJ | 2,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,3 g
6,85 g |
26,5 g
13,7 g |
Bílkoviny | 7,92 g | 15,9 g |
Sůl | 0,54 g | 1,08 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů